35 de doamne tricotează cu dragoste

în inima Transilvaniei

 

Am început în 2013 cu o pereche de șosete de lână,

iar acum credem în puterea tricotatului.

WOOL IS BACK

in FASHION

CUNOAȘTE

FONDATORUL

 Tică Darie a studiat design multimedia la Københavns Erhvervsakademi în Copenhaga, Danemarca. În vara lui 2012 și 2013, a traversat Europa pe bicicletă din Copenhaga la Roșia Montană cu motivația de a atrage atenția asupra proiectului minier de distrugere a localității Roșia Montană. 

În toamna lui 2013, a decis să se mute și să se implice direct în comunitatea din Roșia Montană. La sfârșitul anului, chiar înainte de Crăciun a primit cadou o pereche de șosete din lână de la o doamnă din sat care era pasionată de tricotat. Tică a publicat o fotografie cu șosetele de lână pe Facebook, iar în două zile au fost comandate peste 100 de perechi. 

În decurs de două săptămâni, 20 de doamne din sat s-au apucat să tricoteze șosete din lână. În aproximativ trei luni 300 de perechi de șosete au fost livrate.

Un an mai târziu a înființat Made in Roșia Montană, iar în ianuarie 2015 a fost lansat magazinul online.

“AM CREAT MADE IN ROȘIA MONTANĂ DIN DORINȚA DE A AJUTA COMUNITATEA LOCALĂ ȘI DE A ADUCE UN VENIT SUPLIMENTAR DOAMNELOR CARE DUC MAI DEPARTE TRADIȚIA TRICOTATULUI

Tică Darie

 

10% DIN PROFIT

NOI ÎL INVESTIM ÎN EDUCAȚIE

Made in Roșia Montană este o afacere socială care reinvestește 90% din profit în dezvoltarea companiei, iar 10% îi investim în educație. Încurajăm și susținem Cercetașii din Roșia Montană.

Împreună putem face din Roșia Montană un loc mai bun.